onsdag 5 mars 2008

Superstar


"I love music, I love business, but I hate the music buisness"

Få artister känns lika genuina och äkta som Lupe Fiasco.
Lupe är mannen som har (förutom musik) skateboard och kläder som största instresse. Han är mannen som tackade nej till att bli signad av Mr. Jay-Z och Roca Fella, för att istället satsar på sitt egna bolag 1st & 15 th.
Han är muslim och anti droger, och har berättat att han som liten, (när han åkte bil med sin far som pumpade NWA på högtsa volym) blev förskräckt över hur mycket Easy -E och grabbarna använde svordomar, som svar på varför så få finns i hans egna texter.
Lupe är tillbaka med albumet The Cool, som fått ganska mellow kritik i medierna. Folk har hatat på att Lupe väljer tråkiga beats, och att The Cool är en besvikelse jämnfört med debuten Food & Liquor.
Personligen kan jag inte förstå folk som kallar The Cool för "tråkig", och enligt mig är Lupe Fiasco den mest intressanta rapparen i gamet just nu. The Cool är inte som Food & Liquor. Men det är inte dens syfte heller...men den är allt annat än tråkig. Få rappare har samma berättarförmåga som Lupe, och på tex. Go Go Gadget Flow visar han att han inte bara kan rappa smart, utan även med ett flow som sannerligen kan mätas med de allra skickligaste. Lupe Fiasco visade med The Cool att han är här för att stanna, och med tanke på vad karl´n hittils släppt ifrån sig, kommer nog LupEND bli något alldeles, alledeles speciellt.



ahh, what up yall? yeaah

soundtrack, whats poppin' baby
If yall aint no,
I go by the name of..Lupe Fiasco
Representin' that first and fifteen

And This one right here
I dedicate this one right here
To all my homies
Out there grindin', u know what im sayin',
legally and illegally
You know what I'm talkin' 'bout
So, check it out, uh, first got it when he was six
Didn't know any tricks
Matter of fact first time he got on it and slipped
Landed on his hip and busted his lip
For a week he had to talk with a lisp like THISSSSSSSS
Now we could end the story right here
But shorty didn't quit
There was somethin' in the air yeah!
yeah He said it was somethin' so apealin'
He couldn't fight the feelin'
Somethin' about it

2 kommentarer:

Linnea sa...

Det gär vad jätte bra skrivet älskling, och jag håller med dig till fullo. Även om jag inte lyssnat igenom The Cool på riktigt än så har jag hört tillräckligt för att säga att den borde ha näst intill toppbetyg.

Men människor ska ju vara så sjukt negativa och äckliga. Sen så tycker alltid resensenterna tvärt om när det gäller allting. De fick nog aldrig kärlek som barn.

Anonym sa...

Helt Totalt Jävla Rätt Har Du !!!